Laks, Stillehavslaks

Laks, Stillehavslaks

Biologi Langt størstedelen af den vildtfangede laks, som sælges i Danmark, kommer fra Stillehavet, nemlig fra vestlige Canada og Alaska. Stillehavslaks kendes også under navnene Alaskalaks og Pacifiklaks. Der er fem stillehavslaksearter: King (chinook), coho (sølv),...
Hvilling

Hvilling

Biologi Hvilling var i gamle dage en fisk for de fattige, men med nedgangen i bestandene af andre torskefisk, er hvilling blevet en mere almindelig spisefisk. Hvillingens kød er magert. Hvilling er en lille torskefisk, 20-30 cm lang og med en vægt på mindre end 1 kg....
Regnbueørred

Regnbueørred

Biologi Danmark er en af verdens ti største producenter af regnbueørred. Regnbueørred er normalt op til 80 cm lang og 2 kg tung, kan dog blive op til 10 kg tung. Regnbueørreden ikke formerer sig frit i det danske natur, men af og til kan man fange undslupne fisk fra...
Reje, koldtvandsreje

Reje, koldtvandsreje

Biologi Koldtvandsrejer – også kaldet grønlandsrejer, dybhavsrejer og ishavsrejer – findes trods navnet også i Kattegat, Skagerrak og langs den norske kyst. Rejen er hermafrodit og skifter køn fra han til hun, når den er 3-5 år gammel. Koldtvandsrejer...
Blåmusling

Blåmusling

Biologi Blåmuslinger samler sig i banker på hårde overflader (sten, rev, moler, broer etc.) i næringsrige områder. Nogle kolonier kan være op til 12.000 individer per m2. Hvis betingelserne er rigtige, kan blåmuslinger blive op til 10 cm. Muslingebænke danner...