Sardin

Sardin

Biologi Sardiner i konserves holder længe, og i Frankrig og Spanien mener man sågar, at fisken når sin bedste smag efter 10 år i dåsen. Sardinen er en lille fisk i sildefamilien, der lever i store stimer med op til hundredetusinder af fisk. En sardin måler typisk...
Makrel

Makrel

Biologi Der findes flere beslægtede makrelarter rundt om i verden, men den atlantiske makrel (Scomber scombrus) er den vigtigste bestand, når det kommer til fødevarer. Makrel er hurtigsvømmende fisk, der lever i store stimer nær havets overflade og kan nå hastigheder...
Pighvar

Pighvar

Biologi Pighvar er en fladfisk med en kropsform, som er næsten cirkelformet. Dens overside har ingen skæl, men store pigge. På bunden er den hvid, mens farven på topsiden tilpasser sig til havbundens tekstur. Den bliver op til 50 cm for hanner og 70 cm for hunner, og...
Brisling

Brisling

Biologi Brisling, også kaldet skarpsild, bliver op til 17 centimeter og er en lang, strålefinnet fisk i sildefamilien. Brislingen lever pelagisk, ofte nær overfladen. Den lever nærmere kysterne end silden, som den ellers minder om i levevis. Føden er plankton, fx små...
Rødfisk

Rødfisk

Biologi De største og ældste rødfisk, der nogensinde er fanget, menes at have været 100 år gamle. Det er dog vanskeligt at bestemme den præcise alder af den langsomt voksende fisk. Rødfisk fra europæiske fiskerier tilhører to forskellige arter: den store rødfisk...