Rødspætte med brunet smørsauce

 

Af Nadia Mathiasen

 

icon_person 4 personer     icon_person 25 minutter

Sådan gør du

Rødspætter

Vend rødspætterne i mel krydret med salt og peber. Steg dem i olie i cirka 4 minutter på hver side. Kom smørklatter på panden. Når den ene side er tilberedt, lad dem bruse af, og hæld fedtstoffet over fisken undervejs med en ske, mens den steger færdig.

Nyd fisken med brunet smørsauce, nye kartofler og dit yndlingsgrønt.

Brunet smørsauce

Pil og hak skalotteløg fint. Hak urterne.

Brun smørret i en gryde, tag gryden af varmen, og kom løg og kapers i. Smag til med citronsaft og peber, og vend til sidst urterne i.

Ingredienser

Rødspætter

4 flåede rødspætter
Hvedemel
Olie til stegning
25 g. smør
Salt, peber

Brunet smørsauce

2 skalotteløg
1/2 bdt. urter, fx bredbladet persille, dild, purløg, estragon
200 g. smør
5 spsk. kapers
1 citron
Friskkværnet peber

Nadia Mathiasen er journalist og madblogger. Hun er forfatter til tre kogebøger heriblandt ‘Kødfri mandag’, og lever af at skrive om mad og udvikle opskrifter til forskellige medier og virksomheder. Følg hendes blog her: foodfanatic.dk. 

 

Rødspætten

Bliv klogere på rødspætten og andre fisk, som ender på din tallerken.