Rødspætte med brunet smørsauce
Af Nadia Mathiasen
4 personer 25 minutter
Sådan gør du
Rødspætter
Vend rødspætterne i mel krydret med salt og peber. Steg dem i olie i cirka 4 minutter på hver side. Kom smørklatter på panden. Når den ene side er tilberedt, lad dem bruse af, og hæld fedtstoffet over fisken undervejs med en ske, mens den steger færdig.
Nyd fisken med brunet smørsauce, nye kartofler og dit yndlingsgrønt.
Brunet smørsauce
Pil og hak skalotteløg fint. Hak urterne.
Brun smørret i en gryde, tag gryden af varmen, og kom løg og kapers i. Smag til med citronsaft og peber, og vend til sidst urterne i.
Ingredienser
Rødspætter
4 flåede rødspætter
Hvedemel
Olie til stegning
25 g. smør
Salt, peber
Brunet smørsauce
2 skalotteløg
1/2 bdt. urter, fx bredbladet persille, dild, purløg, estragon
200 g. smør
5 spsk. kapers
1 citron
Friskkværnet peber
Nadia Mathiasen er journalist og madblogger. Hun er forfatter til tre kogebøger heriblandt ‘Kødfri mandag’, og lever af at skrive om mad og udvikle opskrifter til forskellige medier og virksomheder. Følg hendes blog her: foodfanatic.dk.
Rødspætten
Bliv klogere på rødspætten og andre fisk, som ender på din tallerken.