Tun, Hvid (Albacore)

Thunnus alalunga

  • MSC-certificeret
   Vildtfanget
  • Indiske Ocean FAO 51, 57; Centrale og Nordlige Atlanterhavet FAO 21, 27, 31, 34
   Hånd og fiskeline
  • Globalt
   Pelagisk langline
  • Centrale Østlige Atlanterhavet FAO 34
   Snurpenot med Fish Aggregating Device (FAD)

  Biologi

  Albacore er en relativt lille art af tun, som danner blandede skoler med skipjack tun, gulfinnet tun og blåfinnet tun, og nogle gange omkring flydende objekter som Sargassum-tang.

  Udbredelse

  Tun findes i alle tropiske og tempererede områder i verden.

  Fiskeriet

  Bestandene af albacore i Stillehavet er robuste og kan bære det nuværende niveau af fiskeri. Bestanden af albacore-tun i Det Indiske Ocean har det godt, men forvaltningsplanen for dette fiskeri er ikke tilstrækkelig, og der forekommer en stor bifangst af truede arter.

  *MSC
  WWF er i løbende dialog med Marine Stewardship Council (MSC) for at skabe forbedringer inden for centrale områder af MSC’s certificeringssystemer for fisk og skaldyr. På nuværende tidspunkt mener WWF, at der er behov for, at MSC lave en række ændringer i deres standard for fortsat at bevare sit ry som verdens førende standard for certificering af fisk og skaldyr. WWF er i mod visse MSC-certificerede fiskerier, som WWF mener ikke burde have været certificeret som bæredygtige og godt forvaltede. Klik her for at læse hele WWF’s erklæring om behovet for reformer i MSC.

  • Marine Stewardship Council - 1

  Pin It on Pinterest

  Share This