Ovnbagt slethvar
med dampet blomkål, persillepesto og brunet
kaperssmør
Af Julie Karla
4 personer 60 minutter
Sådan gør du
Persillepesto
1. Skyl persillen godt og pil de største stængler fra.
2. Læg den våde persille på et rent viskestykke og lad det tørre godt.
3. Kom olivenolie, salt, mandler, parmesan brækket i lidt mindre stykker, og persillen i en
foodprocessor, minihakker eller blender og blend til en grov pesto. Smag til med citronsaft og
blend igen i få sekunder.
4. Hæld pestoen på glas. Det overskydende pesto kan opbevares på køl i op til 1 uge.
Slethvar
1. Hæld olivenolie i et ovnfast fad. Læg den rensede slethvar i fadet.
2. Skær et snit langs ryggen på fisken og kom skiver af hvidløg og citron i. Læg de resterende skiver
hvidløg og citron oven på fisken.
3. Læg også bredbladet persille over fisken, små stykker smør og endelig hæld hvidvin over.
4. Drys med salt og peber og bag fisken ved alm. ovn i ca. 25 minutter til fisken er mør. Undervejs
overhældes fisken med lidt af saften i fadet ved hjælp af en spiseske.
Blomkål
1. Damp i mellemtiden blomkålsbuketter. Kom buketterne i vand i en gryde, så det dækker halvt, og damp i ca. 5-7 minutter.
Brunet smør
1. Kom smør i en lille gryde og lad det smelte ved middelvarme.
2. Lad det bruse op.
3. Når det stopper med at bruse og smørret er brunet, fjernes skummet med en ske.
4. Hæld det brunede smør over i en skål og lad bundfaldet blive i gryden.
5. Tilsæt 1 spsk. kapers.
6. Skær forsigtigt hele stykker af fisken og anret med dampet blomkål med persillepesto. Drys med
halverede mandler og afslut med brunet kaperssmør.
Ingredienser
Persillepesto
120 g bredbladet persille (de groveste stængler sorteret fra)
1 dl olivenolie
1/2 tsk salt
40 g parmesan
40 g mandler
Lidt citronsaft
Fisk
1 slethvar
1 spsk Olivenolie
1/2 dl hvidvin
2-3 fed hvidløg
1 økologisk citron
25 g smør
Bredbladet persille
Salt
Friskkværnet peber
Brunet smør
50 g smør
1 spsk kapers
Tilbehør
1 lille blomkål
1 lille håndfuld Halverede mandler
Julie Karla er madblogger og -entusiast med særlig fokus og interesse for økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd. Hun driver to madblogs og har skrevet flere kogebøger. Julie Karla lever af at skrive om mad og udvikle sunde hverdagsopskrifter.
Følg med og få inspiration på hendes blogs her: www.juliekarla.dk og www.karlasnordickitchen.com