Ceviche af mørksej
med skovsyre og fennikelknold
Af Meyers Madhus
4 personer 40 minutter
Sådan gør du
Skær fisken i tern à cirka 1×1 cm, og vend ternene med cirka ½ tsk. salt.
Bland honning og olivenolie med limesaften, og hæld blandingen over fisken. Snit chili, forårsløg og fennikelknold i tynde skiver. Vend det sammen med fisken og krydr med lidt salt.
Anret fisk og det grønne sammen med plukket havesyre og grønne urter. Server med friskbagt brød.
Tip: Rund chilistyrken af ved at servere en let cremefraiche-sauce til cevichen.
Ingredienser
300-350 g mørksejsfilet uden ben og bug
Saften af 3 usprøjtede limefrugter
Fintsnittet skal af en usprøjtet limefrugt
1 chili
½ tsk. honning
3 spsk. olivenolie
2 forårsløg
½ fennikelknold
½ potte havesyre
1 håndfuld grønne urter som kørvel, bronzefennikel eller koriander
Salt og peber
Claus Meyer er gastronomisk iværksætter og har været en del af den danske madscene i mere end 30 år. Gennem rådgivning, formidling og entreprenørskab arbejder Claus Meyer for at fremme mulighederne og højne kvaliteterne i den danske madkultur med fokus på velsmag, sæson og lokale råvarer.
Mørksejen
Bliv klogere på mørksejen og andre fisk, som ender på din tallerken.