Grønærtesuppe
med citrusmarinerede østers, agurk og syrnet fløde
Af Meyers Madhus
4 personer 20 minutter
Sådan gør du
Åbn østersene med en østerskniv eller en kraftig, spids grillkniv, hæld vandet fra og gem det og kom østersene i en bøtte. Tø ærterne op og blend dem med syrnet fløde (gem lidt fløde til topping), citronsaft, vand, hvidløg og vandet fra østersene.
Blend suppen helt glat og hæld den igennem en sigte. Smag til med cirka ½ tsk. salt og friskkværnet, sort peber. Skræl agurken og snit den i tern. Pluk urterne i mindre stykker.
Anret agurketern og 3 østers pr. portion i hver tallerken, hæld suppen i og top med lidt syrnet fløde, nogle dråber olivenolie og grønne urter.
Ingredienser
12 østers
300 g frosne, grønne ærter
1 ½ dl. syrnet fløde 9%
Saften og fintrevet skal fra ½ citron
1 ½ dl. vand
1 knivspids hvidløg
10 cm agurk
Olivenolie
½ håndfuld ærteskud eller kørvel
Salt og peber
Claus Meyer er gastronomisk iværksætter og har været en del af den danske madscene i mere end 30 år. Gennem rådgivning, formidling og entreprenørskab arbejder Claus Meyer for at fremme mulighederne og højne kvaliteterne i den danske madkultur med fokus på velsmag, sæson og lokale råvarer.
Østers
Bliv klogere på østers og andre fisk og skaldyr, som ender på din tallerken.