Fiskefrikadeller 

med urter og frisk kartoffelsalat

Af Nadia Mathiasen (foodfanatic.dk)

 

icon_person 4 personer     icon_person 60 minutter

Sådan gør du

Fiskefrikadeller

Tjek fisken for eventuelle ben, og hak den med en kniv, eller kør den igennem en kødhakker. Bland den med salt, løg, urter, æg, hvedemel, æg, fløde, salt og peber. Tilsæt fløden lidt ad gangen, til fiskefarsen har en passende konsistens. Lad den hvile på køl i en halv time.

Form fiskefarsen til fiskefrikadeller med en ske, og steg dem på en varm pande i olie og smør cirka 3 til 4 minutter på hver side.

Kartoffelsalat

Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, til de er møre. Lad dem køle af, og skær dem i mundrette stykker.

Bælg ærterne. Skær enderne af de grønne asparges, og skær dem herefter i mundrette stykker. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Tilsæt ærterne, og kog videre i et minut. Hæld ærter og asparges i en sigte, og kom dem evt. i isvand (koldt vand med isterninger). Det bevarer den fine farve.

Pil og hak rødløget, og snit urterne. Skær radiserne i tynde skiver.

Ryst en dressing sammen af olivenolie, eddike, sennep, honning, salt og peber.

Bland grøntsager, kartofler og urter i en skål, og vend dressingen i dem.

Ingredienser

Fiskefrikadeller

500 g. lyssej uden skind og ben
3 spsk. finthakket eller revet løg
3 spsk. snittede urter, fx persille, purløg og dild
2 spsk. mel
1 æg
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
1 dl fløde
Smør og olie til stegning

Kartoffelsalat

1.000 g nye kartofler
1/5 kg ærter i bælg
1 bdt. grønne asparges
1 bdt. radiser
1 rødløg
½ bdt. persille
½ bdt. dild
4 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
Salt, peber

Nadia Mathiasen er journalist og madblogger. Hun er forfatter til tre kogebøger heriblandt ‘Kødfri mandag’, og lever af at skrive om mad og udvikle opskrifter til forskellige medier og virksomheder. Følg hendes blog her: foodfanatic.dk. 

Lyssejen

Bliv klogere på lyssejen og andre fisk, som ender på din tallerken