Grønærtesuppe

med citrusmarinerede østers, agurk og syrnet fløde

Af Meyers Madhus

 

icon_person 4 personer     icon_person 20 minutter

Sådan gør du

Åbn østersene med en østerskniv eller en kraftig, spids grillkniv, hæld vandet fra og gem det og kom østersene i en bøtte. Tø ærterne op og blend dem med syrnet fløde (gem lidt fløde til topping), citronsaft, vand, hvidløg og vandet fra østersene.

Blend suppen helt glat og hæld den igennem en sigte. Smag til med cirka ½ tsk. salt og friskkværnet, sort peber. Skræl agurken og snit den i tern. Pluk urterne i mindre stykker.

Anret agurketern og 3 østers pr. portion i hver tallerken, hæld suppen i og top med lidt syrnet fløde, nogle dråber olivenolie og grønne urter.

Tip: se youtube for introduktion til at åbne østers.

Ingredienser

12 østers
300 g frosne, grønne ærter
1 ½ dl. syrnet fløde 9%
Saften og fintrevet skal fra ½ citron
1 ½ dl. vand
1 knivspids hvidløg
10 cm agurk
Olivenolie
½ håndfuld ærteskud eller kørvel
Salt og peber

Claus Meyer er gastronomisk iværksætter og har været en del af den danske madscene i mere end 30 år. Gennem rådgivning, formidling og entreprenørskab arbejder Claus Meyer for at fremme mulighederne og højne kvaliteterne i den danske madkultur med fokus på velsmag, sæson og lokale råvarer.

Østers

Bliv klogere på østers og andre fisk og skaldyr, som ender på din tallerken.