Sådan kan du hjælpe

Udover at vælge fisk og skaldyr med grønt lys i Fiskeguiden, findes der mange andre måder hvorpå du kan bidrage til et bæredygtigt forbrug.


Har dit supermarked, eller favoritrestaurant, kun et lille udbud af “grønne” og miljømærkede fisk? Eller sælger de produkter med rødt lys i WWF’s Fiskeguide? Vis dem at du interesserer dig, og gerne vil se en forbedring.


Køb fisk i den rigtige størrelse. Det er vigtigt at fisken når at yngle mindst en gang inden den bliver fanget. Spørg derfor efter fisk der er større end mindstemålet.


Prøv noget nyt! Ved at variere dit køb af fisk, mindsker du trykket på populære og overfiskede arter.


Der dukker “nye” fisk og fiskenavne op i køledisken. Spørg efter artens videnskabelige navn, hvor fisken kommer fra, og hvordan den er fanget eller opdrættet.


Undgå dybhavsarter, da de vokser langsomt og derfor er følsomme for overfiskeri.


Køb aldrig fisk på IUCN’s (Den Internationale Organisation for Naturbevarelse) rødliste, over truede arter, som fx helleflynder, ål og hajer.


Spørg altid – og bliv ikke skuffet hvis du ikke får det svar du ønsker. Mange sælger fisk og skaldyr uden at kende til fiskens biologi eller fiskeriets miljøpåvirkning. Ved at stille spørgsmål bidrager du til at øge interessen, og fremme udviklingen mod et mere bæredygtigt fiskeri.