


Ovnbagt slethvar
Ovnbagt slethvar med dampet blomkål, persillepesto og brunetkaperssmør Af Julie Karla 4 personer 60 minutter Sådan gør du Persillepesto 1. Skyl persillen godt og pil de største stængler fra.2. Læg den våde persille på et rent viskestykke og lad det tørre...
Ceviche af mørksej
Ceviche af mørksej med skovsyre og fennikelknold Af Meyers Madhus 4 personer 40 minutter Sådan gør du Skær fisken i tern à cirka 1×1 cm, og vend ternene med cirka ½ tsk. salt. Bland honning og olivenolie med limesaften, og hæld blandingen over fisken....
Grønærtesuppe
Grønærtesuppe med citrusmarinerede østers, agurk og syrnet fløde Af Meyers Madhus 4 personer 20 minutter Sådan gør du Åbn østersene med en østerskniv eller en kraftig, spids grillkniv, hæld vandet fra og gem det og kom østersene i en bøtte. Tø ærterne op...
Østers
Østers Smagen af saltvand Jeg kan findes overalt i de danske farvande, og de fleste nyder mig allermest med et glas champagne til. Særligt i Limfjorden og i Vadehavet findes jeg i store mængder, hvor man kan plukke mig på helt lavt vand. Crassostrea spp., Ostrea...
Rødspætte
Rødspætte Danmarks ukronede nationalfisk Jeg kan findes overalt i de danske farvande, og mange forveksler mig med skrubben, men modsat skrubben har jeg en helt glat ryg. Jeg er mest aktiv i de mørke timer, mens jeg i løbet af dagen skjuler mig på bunden, hvor jeg kan...
Blæksprutte
Blæksprutte Et intelligent rovdyr Jeg kan svømme meget hurtigt på grund af min slanke, strømlinede krop. Jeg jager derfor ofte mit bytte helt op over overfladen. Loligo spp. Det spiser jeg Jeg lever af fisk og snegle, som jeg griber med mine lange fangarme med...
Kulmule
Kulmule Nattens jæger Jeg har en stor appetit og lange, skarpe tænder. Da jeg jæger om natten tilbringer jeg det meste af dagen på dybt vand, men når mørket falder på, kommer jeg op til overfladen for at jage. Merluccius merluccius Det spiser jeg Det afhænger af min...
Rødspætte
Rødspætte med brunet smørsauce Af Nadia Mathiasen 4 personer 25 minutter Sådan gør du Rødspætter Vend rødspætterne i mel krydret med salt og peber. Steg dem i olie i cirka 4 minutter på hver side. Kom smørklatter på panden. Når den ene side er...